Kan ik bij een gebruikte fiets een verzekering afsluiten?

Ja, ook voor een gebruikte fiets kunt u een verzekering afsluiten. Wij taxeren uw fiets. Aan de hand van deze waardebepaling kunnen wij uw fiets verzekeren. De fiets moet zijn voorzien van een goedgekeurd slot met twee originele sleutels. Mocht uw fiets hier niet aan voldoen, kunnen wij een geschikt slot monteren. Maak snel een afspraak of kom naar ons toe.

Weet u de taxatiewaarde van uw fiets? Dan is het voortaan ook mogelijk om de verzekering online via onze site aan te vragen. Klik hier voor meer informatie.

Waarom ondersteunt mijn E-bike niet meer kilometers?

Oorzaak nummer 1 met betrekking tot actieradius is met kop en schouders de bandenspanning van uw fiets. Deze moet 5 bar zijn. Hiervan bent u alleen zeker als u dit om de twee a drie weken controleert met een goede fietspomp die voorzien is van een  drukmeter. Meestal lijkt de bandenspaninning voldoende. Echter bij controle blijkt dat deze vaak te laag is. Zit er 1 bar te weinig druk in de band van uw E-bike, kan dat 20% minder actieradius betekenen. Verder hebben ook het schakelgedrag, de omgeving waar u fietst (wel of niet heuvelachtig), de buitentemperatuur, leeftijd van de accu en gewicht van de berijder duidelijk invloed op de actieradius van uw fiets.

Wat kost een onderhoudsbeurt aan mijn fiets?

Een onderhoudsbeurt voor een gewone fiets kost € 48,-Voor een E-bike kost een beurt € 56,-U kunt een gratis leenfiets reserveren als u de afspraak voor de onderhoudsbeurt maakt. Bel om een afspraak te maken naar 0495 491635 keuze 1. Of vanuit België: 00 31 495 491635 keuze 1

Verkoopt Fietswereld Vlassak ook gebruikte fietsen?

Ja er staat doorlopend een ruim aanbod van ongeveer 100 verschillende fietsen voor u klaar. Deze fietsen zijn rijklaar en staan op onze occasion afdeling. U kunt deze na aankoop meteen meenemen als u dat wenst. Voor het actuele aanbod klik hier.

Koopt Fietswereld Vlassak ook gebruikte fietsen op?

Nee, u kunt uw huidige fiets wel inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Mocht u fiets aanschaffen via Werkkostenregeling, kunnen er uitzonderingen zijn.

Wat is de inruilwaarde van mijn fiets?

De inruilwaarde kunnen wij voor u bepalen aan de hand van het type fiets en de staat waarin deze zich bevindt. Breng uw inruilfiets mee naar onze winkel.

Welke maat fiets heb ik nodig ?

Dit is van vele factoren afhankelijk. Wij zorgen ervoor dat u altijd met de juiste maat fiets de deur uit gaat. Wij houden rekening met uw persoonlijke voorkeur en het soort fiets. Ook kunnen wij een Bikefitting meting uitvoeren. U ontvangt van ons een persoonlijk en professioneel advies.

Verkoopt Fietswereld Vlassak ook navigatie?

Ja, wij verkopen navigatie systemen voor je fiets van het merk MIO. Een zeer gebruiksvriendelijke fietsnavigatie die je naar je persoonlijke voorkeuren in kunt stellen. Er is keuze uit verschillende gebieden. Neem contact met ons op om je specifieke vraag te stellen.

Wat zijn de garantievoorwaarden?

Garantievoorwaarden verschillen per product. Op nieuwe producten krijg je fabrieksgarantie. Op occasions krijg je dealergarantie. Onze medewerkers kunnen je meer vertellen over de garantievoorwaarden en de duur van de garantie.  Bewaar altijd uw aankoopbon!

Wat kan ik doen tegen zadelpijn?

Zadelpijn is een onderwerp dat vaak schoorvoetend besproken wordt. Dat is jammer, want er zijn mogelijkheden om zadelpijn te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

  • Kies een zadel dat past. Er zijn verschillende soorten en maten.
  • Zorg voor een goede afstelling van het zadel. Niet alleen de hoogte is belangrijk, maar ook de hoek waarin het zadel gemonteerd is.
  • Gebruik een goede fietsbroek. Fietsbroeken zijn in de race uitvoering EN als onderbroek, om onder je gewone kleding te dragen.

Laat je door ons adviseren. Het is ook mogelijk om een zadel aan te meten. Op een nieuw aangekocht zadel krijg je bij ons 3-4 weken omruilgarantie.

Tip: Bij zadelpijn aan het begin van een fietsseizoen: bouw de lengte van je fietstochten op.

Welke fietsdrager heb ik nodig?

Zorg ervoor dat je fietsdrager sterk genoeg is voor het gewicht van je fiets(en). Voor E-bikes zijn er speciale fietsdragers, die sterker zijn en meer onderlinge ruimte hebben om beschadigingen te voorkomen. Neem contact met ons op voor specifieke vragen over je fietsdrager

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind in een fietsstoeltje?

Zodra je kind zelfstandig en stevig kan zitten, mag hij/zij mee in een fietsstoeltje. Je hebt kinderzitjes die je voor op de fiets kunt monteren en kinderzitjes die je achter op de fiets bevestigt.

  • Controleer dat je fietsstoeltje voldoet aan de veiligheidseisen
  • Maak in het begin korte fietstochtjes, zodat je kind kan wennen
  • Zorg voor een stabiele fiets met een gemakkelijke opstap

Neem contact met ons op om je specifieke vraag over kinderzitjes te stellen.

Wat zijn de algemene voorwaarden BOVAG Fietsbedrijven en gemotoriseerde tweewielers?

Hieronder vindt u onze algemene voorwaarden. Heeft u vragen over de algemene voorwaarden, neem dan contact met ons op.

Algemene-voorwaarden-Fiets-en-GT-Bovag

Wat zijn jullie algemene voorwaarden Fietsverhuur BOVAG?

Hier vindt u onze algemene voorwaarden die betrekking hebben op onze fietsverhuur. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Verhuurvoorwaarden Bovag 2017 fiets fietsverhuur

Waarom ondersteunt mijn E-bike niet?

Er zijn veel verschillende oorzaken, waarom een E-bike geen trapondersteuning geeft.

Het komt regelmatig voor dat de accu niet (goed) in de fiets zit en daardoor geen of slecht contact maakt. Haal de accu een stukje uit de slede en duw de accu er weer terug in. Sluit de accu goed af en controleer of er nu wel trapondersteuning is.

Neem contact met ons op als het probleem nog niet opgelost is.

 

Hoe vervoer ik E-bikes met de auto?

Met je E-bike nieuwe gebieden ontdekken. Daarvoor is het gemakkelijk als je je fietsen snel en veilig mee kunt nemen met je auto, Hoe doe je dat?

5 Tips voor veilig vervoer E-bikes met de auto:

  • Tip 1: Zorg voor een geschikte fietsendrager. Deze moet voldoende draagvermogen hebben en aangepast zijn voor de afmetingen van de E-bike
  • Tip 2: Sluit zowel de fietsendrager als de fietsen af. Hiermee voorkom je dat de bevestigingen los kunnen trillen
  • Tip 3: Heb je een accu die uitneembaar is? Haal deze uit de fiets en vervoer deze in de bagageruimte van je auto
  • Tip 4: Pas je snelheid aan bij o.a. verkeersdrempels.
  • Tip 5: Gebruik een fietshoes. Met name bij slecht weer (regen) is een fietshoes uitermate geschikt om elektronische storingen te voorkomen. Vanwege de snelheid van de auto komt regen keihard binnen in bijvoorbeeld de stuurbediening van je E-bike, wat regelmatig voor storingen zorgt.

 

Wat zijn de voorwaarden voor het EzyRider Garantieplan ?

Aanmelden nieuwsbrief

Een paar keer per jaar willen wij u op de hoogte houden van ons laatste nieuws. Wilt u deze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan nu aan.

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

U wordt automatisch aangemeld voor onze algemene nieuwsbrief, die 2x per jaar verschijnt,
indien u meerdere nieuwsbrieven wilt ontvangen, kunt u dit hieronder aangeven

Acties en aanbiedingen (max 6 x per jaar)Uitnodiging onderhoudsbeurt fiets (1 x per jaar)Vuurwerk (1 x per jaar)

Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens door deze website.

0