Veelgestelde vragen

Ja, ook voor een gebruikte fiets kunt u een verzekering afsluiten. Wij taxeren uw fiets. Aan de hand van deze waardebepaling kunnen wij uw fiets verzekeren. De fiets moet zijn voorzien van een goedgekeurd slot met twee originele sleutels. Mocht uw fiets hier niet aan voldoen dan kunnen wij een geschikt slot monteren. Maak snel een afspraak of kom naar ons toe. Weet u de taxatiewaarde van uw fiets? Dan is het voortaan ook mogelijk om de verzekering online via onze site aan te vragen.

Oorzaak nummer 1 met betrekking tot de actieradius is met kop en schouders de bandenspanning van uw fiets. Deze moet 4,5 tot 5 bar zijn. Hiervan bent u alleen zeker als u dit om de twee à drie weken controleert met een goede fietspomp die voorzien is van een drukmeter. Meestal lijkt de bandenspaninning voldoende, echter bij controle blijkt dat deze vaak te laag is. Zit er 1 bar te weinig druk in de band van uw E-bike, kan dat 20% minder actieradius betekenen. Verder hebben ook het schakelgedrag, de omgeving waar u fietst (wel of niet heuvelachtig), de buitentemperatuur, leeftijd van de accu en gewicht van de berijder duidelijk invloed op de actieradius van uw fiets.

Naast de punten die u als klant aangeeft lopen we de hele fiets na en bekijken we de volgende zaken:

 • banden controleren op slijtage en ze indien nodig weer op spanning brengen
 • ketting spanning controleren / ketting smeren
 • spaakspanning voor en achter controleren/ wielen richten
 • alle kabels controleren op corrosie en wrijving
 • remmen, remhevels en scharnierpunten controleren, afstellen en smeren
 • versnelling controleren, afstellen en smeren
 • verlichting controleren/repareren
 • slot/standaard smeren
 • balhoofdlager controleren/afstellen

Aan het einde maken we een proefrit als extra controle.

Heeft u een leenfiets nodig tijdens het onderhoud aan uw fiets? Geen probleem, wij hebben zowel gewone als elektrische fietsen te leen. Uiteraard gratis.

Een onderhoudsbeurt voor een gewone fiets kost € 51,50. Voor een E-bike kost deze € 62,00 en voor een E-MTB of Highspeed bike € 82,50. U kunt een gratis leenfiets reserveren als u de afspraak voor de onderhoudsbeurt maakt, ook een elektrische. Bel om een afspraak te maken naar 0495 - 491635. Of vanuit België: 00 31 - 495 - 491635.

Ja, er staat doorlopend een ruim aanbod van ongeveer 100 verschillende fietsen voor u klaar. Deze fietsen zijn rijklaar en staan op onze occasion afdeling. U kunt deze na aankoop meteen meenemen als u dat wenst.

Nee, u kunt uw huidige fiets wel inruilen bij aankoop van een nieuwe fiets. Mocht u een fiets aanschaffen via een werkkostenregeling, dan kunnen er uitzonderingen zijn.

De inruilwaarde kunnen wij voor u bepalen aan de hand van het type fiets en de staat waarin deze zich verkeert. Breng uw inruilfiets mee naar onze winkel.

Dit is van vele factoren afhankelijk. Wij zorgen ervoor dat u altijd met de juiste maat fiets de deur uit gaat. Wij houden rekening met uw persoonlijke voorkeur en het soort fiets. Ook kunnen wij een Bikefitting meting uitvoeren. U ontvangt van ons een persoonlijk en professioneel advies.

Ja, wij verkopen navigatie systemen voor uw fiets van het merk MIO. Een zeer gebruiksvriendelijke fietsnavigatie die u naar uw persoonlijke voorkeuren in kunt stellen. Er is keuze uit verschillende gebieden.

Garantievoorwaarden verschillen per product. Op nieuwe producten krijgt u fabrieksgarantie. Op occasions krijgt u dealergarantie. Onze medewerkers kunnen u meer vertellen over de garantievoorwaarden en de duur van de garantie.  Bewaar altijd uw aankoopbon!

Zadelpijn is een onderwerp dat vaak schoorvoetend besproken wordt. Dat is jammer want er zijn mogelijkheden om zadelpijn te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen.

 • Kies een zadel dat past. Er zijn verschillende soorten en maten.
 • Zorg voor een goede afstelling van het zadel. Niet alleen de hoogte is belangrijk, maar ook de hoek waarin het zadel gemonteerd is.
 • Gebruik een goede fietsbroek. Fietsbroeken zijn er in de race uitvoering EN als onderbroek om onder uw gewone kleding te dragen.

Laat u door ons adviseren. Het is ook mogelijk om een zadel aan te meten. Op een nieuw aangekocht zadel krijgt u bij ons 3-4 weken omruilgarantie.

Tip: Bij zadelpijn aan het begin van een fietsseizoen: bouw de lengte van uw fietstochten op.

Zorg ervoor dat de fietsdrager sterk genoeg is voor het gewicht van uw fiets(en). Voor E-bikes zijn er speciale fietsdragers die sterker zijn en meer onderlinge ruimte hebben om beschadigingen te voorkomen.

Zodra uw kind zelfstandig en stevig kan zitten, mag hij/zij mee in een fietsstoeltje. Je hebt kinderzitjes die u voor op de fiets kunt monteren en kinderzitjes die u achter op de fiets bevestigt.

 • Controleer of uw fietsstoeltje voldoet aan de veiligheidseisen
 • Maak in het begin korte fietstochtjes, zodat uw kind kan wennen
 • Zorg voor een stabiele fiets met een gemakkelijke opstap

Hier vindt u onze algemene voorwaarden die betrekking hebben op onze fietsverhuur.
Verhuurvoorwaarden Bovag fietsverhuur

Er zijn veel verschillende oorzaken, waarom een E-bike geen trapondersteuning geeft.
Het komt regelmatig voor dat de accu niet (goed) in de fiets zit en daardoor geen of slecht contact maakt. Haal de accu een stukje uit de slede en duw de accu er weer terug in. Sluit de accu goed af en controleer of er nu wel trapondersteuning is.

Met uw E-bike nieuwe gebieden ontdekken. Daarvoor is het gemakkelijk als u uw fietsen snel en veilig mee kunt nemen met uw auto, maar hoe doe je dat?

5 Tips voor veilig vervoer E-bikes met de auto:

 • Tip 1: Zorg voor een geschikte fietsendrager. Deze moet voldoende draagvermogen hebben en aangepast zijn voor de afmetingen van de E-bike
 • Tip 2: Sluit zowel de fietsendrager als de fietsen af. Hiermee voorkomt u dat de bevestigingen los kunnen trillen
 • Tip 3: Hebt u een accu die uitneembaar is? Haal deze uit de fiets en vervoer deze in de bagageruimte van uw auto
 • Tip 4: Pas uw snelheid aan bij o.a. verkeersdrempels.
 • Tip 5: Gebruik een fietshoes. Met name bij slecht weer (regen) is een fietshoes uitermate geschikt om elektronische storingen te voorkomen. Vanwege de snelheid van de auto komt regen keihard binnen in bijvoorbeeld de stuurbediening van je E-bike, wat regelmatig voor storingen zorgt.

Hier vindt u de volledige garantievoorwaarden van het EzyRider Garantieplan:
ACCELL_EZY_RIDER_Garantievoorwaarden_A4_def


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering