Fietskleding Weert

Kies de juiste fietskleding

Of u nu dagelijks naar uw werk fietst of een toertocht met de racefiets of mountainbike maakt; goede fietskleding is cruciaal. Uw fietskleding aanpassen aan het weer, maakt het verschil tussen “het was afzien vandaag” en “wat een relaxte fietstocht”. Draag bijvoorbeeld een licht en luchtig fietsshirt in de zomer en een winddicht fietsjack voor de koude herfst- en winterdagen. Al onze fietskleding is van uitstekende kwaliteit en in meerdere prijsklassen leverbaar. Wanneer u op zoek bent naar Fietskleding Budel bent u bij ons aan het juiste adres. Onze fietsshirts en fietsbroeken zijn gemaakt van speciale stoffen, die bijvoorbeeld vochtregulerend werken en/of een uitstekende ventilatie bieden.

Kies voor veiligheid: gebruik een fietshelm

Het is altijd aan te raden om voor extra veiligheid te gaan bij het fietsen. Zo adviseren wij altijd een fietshelm aan die u zal beschermen tijdens een val. Ook is een fietsbril erg makkelijk als u geen zin hebt om vliegjes of wind in uw ogen te krijgen.

Fietsschoenen

Wilt u meer gewicht kunnen geven op uw trappers, zodat er minder energie verloren gaat? Kies dan voor fietsschoenen. Deze zijn steviger en stijver dan gewone sportschoen en hebben een harde zool om uw krachten beter over te kunnen brengen. Fietst u vaak ’s winters en ook als het regent, dan adviseren wij om fietsoverschoenen te gebruiken. Deze voorkomen koude en natte voeten.

Combineer je fietskleding met andere Fietsaccessoires

Een fietsshirt is uiteraard niet compleet zonder andere wielrenkleding. Zo hebben sommige fietsers de voorkeur om onderkleding onder hun wielershirt te dragen. Ook wordt een shirt meestal gecombineerd met een fietsbroek, handschoenen, overschoenen en eventueel armwarmers en/of beenwarmers. De meeste fietsliefhebbers kiezen voor een wielrenbroek. Dit kan dan een fietsbroek voor heren of een fietsbroek voor dames zijn. Fietsbroeken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zo kunt u kiezen voor een bibshort (met bretels en kort) maar kunt u ook kiezen voor een lange fietsbroek als u bijvoorbeeld erg vroeg gaat fietsen. Indien u geen lange wielerbroek wilt kunt u er ook voor kiezen om een bibshort te combineren met beenwarmers.

Fiets shirt voor zomer of winter

Voor iedereen zijn er geschikte fietsshirts. Een zomershirt heeft als belangrijke eigenschappen, dat het snel vocht opneemt en afvoert, dat het goed ademt en dat het extra ventileert. Een wielershirt met volledige rits of een fietsshirt zonder mouwen is zeer geschikt voor de extra warme dagen. In de winter is het van belang dat het fietsshirt warmte-isolerend en thermo-regulerend werkt. Uiteraard is hier ook weer van belang dat het fietsshirt goed ademt, zodat het transpiratievocht goed wordt afgevoerd.

Meer weten over Fietswereld Vlassak?
Wilt u meer weten over onze collectie, of heeft u een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering